HTML

Mennyibe fáj?

A blog célja, hogy az egyes költségvetési tételek egy adózóra jutó értékének bemutatásával érzékeltesse, hogy mennyibe kerül egy adózónak egy-egy állami kiadási tétel. Bővebben az első posztban!

Friss topikok

Címkék

Magyarországon ma kb 3,5 millió ember van, aki valamennyi jövedelemadót befizet. Ez azt jelenti, hogy egymilliárd Ft elköltött közpénz adózónként átlagosan 285,71 Ft kiadást jelent. Ennek a blognak a célja az, hogy az egyébként nehezen felfogható nagyságrendű állami kiadásokat ezen az elven próbálja meg kézzel foghatóvá tenni. A módszerrel nyilván sok szempontból lehet vitatkozni, de a blognak nem az a célja, hogy ne lehessen szakmai alapon belekötni, hanem az, hogy megpróbálja bemutatni az egyes költségvetési tételek nagyságrendjét.

Lesz szó örök klasszikusokról (mennyibe kerül neked, adófizetőnek a MÁV eltartása, az egyházfinanszírozás, mennyit jelentene neked a pedagógusok vagy orvosok bérének megemelése, stb ) és várhatóan adódnak majd olyan aktuális témák is, mint a minisztériumok bútorbeszerzéseinek, az aktuális kormányprogramoknak vagy a MOL visszavásárlásának egy adózóra jutó értékei.

Stay tuned!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mennyibefaj.blog.hu/api/trackback/id/tr604831975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása